Ergonomische bureaustoel

Een stoel is ergonomisch wanneer hij de regelmogelijkheden biedt die beantwoorden aan de basisregels van een ergonomische zithouding. Hij moet kunnen aangepast worden aan de lichaamsbouw van de gebruiker en hem in zijn dagelijkse werksituatie het nodige comfort bieden.
Enkele belangrijke basisregels:
– beweeg op uw stoel voor een dynamische zithouding;
– leun geregeld naar achter om de druk op de tussenwervelschijven te verlichten.
– zorg voor een goede zithouding en kies voor een stoel met een goede lendensteun.
– kies voor een stoel die vanuit de zitpositie kan geregeld worden.

Een optimale stoel moet vanuit zitpositie kunnen geregeld worden. De regelingen moeten logisch, intuïtief en makkelijk te bedienen zijn.

Stoel (NL

BEWEGINGSCOMFORT

Synchroon mechanisme De meest ergonomische oplossing: de stoel volgt als het ware de bewegingen van de gebruiker dankzij een gecoördineerde neiging van de zitting en de rugleuning. Het systeem kan volgens lichaamsgewicht worden ingesteld. Het kan tevens, afhankelijk van het model, in alle of bepaalde posities worden geblokkeerd. De rugleuning is uitgerust met een antiterugslagveiligheid.

Mechanisme voor permanent contact
De rugleuning blijft permanent in contact met de rug van de gebruiker, terwijl de positie van de zitting onveranderd blijft. De rugleuning kan afhankelijk van het model in alle of bepaalde posities geblokkeerd worden.

Asynchroon mechansime
De stoel volgt alle werkhoudingen. De zitting en de rugleuning bewegen onafhanelijk van elkaar, waardoor de zitting negatief kan kantelen. De regeling van het permanent contact van de rugleuning is blokkeerbaar in alle posities. De weerstand van het mechanisme kan op bepaalde modellen worden geregeld volgens het gewicht van de gebruiker.

Excentrisch kantelmechanisme
De stoel kan naar voor en achter kantelen dankzij een mechanisme waarvan de as excenrtisch naar voor en toe onder de zitting is gemonteerd. Daardoor blijven de voeten van de gebruiker permanent in contact met de vloer. Het systeem kan volgens lichaamsgewicht worden ingesteld.

Centraal kantelmechanisme
De stoel kan naar voor en achter kantelen dankzij een in het midden onder de zitting gemonteerd kantelmechanisme. Het systeem kan volgens lichaamsgewicht worden ingesteld.

Klassieke regelingen
Al onze draaibare bureaustoelen zijn uitgerust met een gaslift voor hoogteregeling van de zitting. De rugleuning kan in hoogte en/of neigingshoek worden geregeld voor een optimale lendensteun.

Diepteregelmechansime op de zitting
Als optie of standaard kunnen bepaalde stoelen worden uitgerust met een mechanisme voor instelling van de zitdiepte over 50 of 70 mm, afhankelijk van het model.

ZITCOMFORT

De voorgevormde rugleuning en zitting dragen bij tot een betere gewichtsverdeling van het lichaam op de stoel. De gebruiker vindt meteen de juiste zithouding en glijdt niet naar voor. Ook de lenden zorden goed ondersteund.

De armleuningen stellen vermoeidheid ter hoogte van de schouders en de halswervels uit. Ze ontspannen de armen en voorkomen beender- en spierklachten.

De zitting is vooraan afgerond waardoor de druk op de knieholten wordt verminderd en een goede bloedsomloop in de benen behouden blijft.

Al onze stoelen zijn voorzien van wielen voor gewone vloeren. Sommige stoelen, met name de modellen die voldoen aan de GS-normen zijn voorzien van zelfremmende wielen. Wielen voor harde vloeren zijn beschikbaar.

N e w s l e t t e r